No olipahan vuosi…

Muistelmia Aarnen Tallin kaudelta 2019–2020.

Syyskausi

Aarnen Tallin ensimmäinen tallipäivä oli 4.9. ja meitä oli paikalla ilahduttavat 385. Näytti hyvältä. Sitten alkoivat Turun kaupungin päätökset Kupittaan parkkipaikoista vaikuttaa. Seuraavalla kerralla meitä oli vain 358, eikä osanottajamäärä sitten noussutkaan koko syksynä edellisen kevään yli 400:aan. ”Tarttis varmaan tehrä jottai’”, alettiin pohtia. Mitenhän meidän tunnettuuttamme saataisiin nostettua mediassa? Viimeisin yritys saada Aamuset, Turkulainen tai Turun Tienoo tekemiään juttu meidän Aurajoen Rantojen kävelystä ei ollut herättänyt mitään mielenkiintoa.

Kuin telepatiana meidät kuulleena Ilta-Sanomien Turun aluetoimittajana muutaman kuukauden toiminut Lapin muuttolintu Anna-Maija Naakka otti yhteyttä ja pyysi päästä tutustumaan meidän toimintaamme. No mutta sehä’ soppii! Hän saapuikin 25.9. kuvaajansa kanssa tekemään meistä jutun, joka ilmestyi seuraavana päivänä IS:n Verkkouutisissa. Haaste oli jälleen kerran heitetty muille Suomen kaupungeille. Yhden talliveljen sukulainen oli artikkelin luettuaan ylpeänä ilmoittanut: ”Tunnistin sinut yhteiskuvasta. Sinulla oli keltainen paita!” MTV3:n toimituksessa oli nähtävästi luettu tämä juttu, minkä seurauksena heidän kuvausryhmänsä kävi tekemässä meistä jutun, joka esitettiin 2.10.  Kympin uutisten kevennyksenä.

Nyt päästäisiin seuraamaan, miten tämä tietoisku purisi. Ja purihan se. Sen lisäksi, että kävijämäärä alkoi nousta, saimme myös uusia talliveljiä. Vaikka aivan keväiselle tasolle ei syksyllä päästy (keskiarvo 377 kävijää), oli oltava tyytyväinen tulokseen.

Keväällä oli jo herätetty idea tasapainoradasta, johon tarvittavat varusteet saatiinkin Liikuntatoimistolta.

Parkkipaikkojen puute oli selkeä ongelma. Se, että Kupittaan urheiluhallin viereiset parkkipaikat poistettiin, ei vielä riittänyt. Koska Datacityssä työskentelevät käyttivät pitkäaikaisia P-paikkoja kokopäiväiseen pysäköintiin, niitä vähennettiin. Moni talliveli, jonka kävely ei enää ollut entisellä mallilla, vaikka olisi halunnut toimintaamme osallistua, ei kerta kaikkiaan päässyt meille. Syksyllä käynnistettiinkin vetoomuskampanja kaupungille lähiparkkipaikkojen lisäämiseksi, mutta tätä kirjoitettaessa on selkeät viitteet siitä, että kaupunki ei tule meitä asiassa kuulemaan.

Pikkujoulu

Vuoden 2018 pikkujouluun ei tullut riittävästi osallistujia ja niinpä se jouduttiin peruuttamaan.

Tänä vuonna olimme viisaampia ja ehdotimme, että pidettäisiin yksinkertainen puurojuhla omassa piirissä 11.12.. Meillä oli runsaasti omaa ohjelmaa, jopa teatteriesitys. Puurojuhlan voi sanoa olleen menestys, vaikkakin puuro loppui kesken. Toivottavasti ennakkolaskelmat onnistuvat ensi jouluna sitten paremmin.

Kevätkausi

Kevät alkoi juhlavasti: jo tammikuun kolmannella viikolla pääsimme yli 400 osallistujan.

Liikuntatoimisto toi ryhmän Liikunnanohjaajaopiskelijoita harjoittelemaan meidän kanssamme.  Olisi heidän suonut olevan kanssamme kauemminkin.

Aarne Talli oli mukana Varsinais-Suomen Liikuntagaalassa 1.2.2020, jossa meidät palkittiin Hyvänä Yhteistyökumppanina. ”Aarnen tallin maksuton toiminta on erinomainen esimerkki vertaisohjatusta ja vapaaehtoisuuteen perustuvasta senioriliikunnasta. Aarnen talli sai kiitosta myös siitä, että se on halunnut aktiivisesti kehittää toimintaansa ja on ollut innokas, joustava, positiivinen ja ketterä yhteistyökumppani.”

Perinteellinen Avoimien Ovien päivä tallilaisten läheisille järjestettiin 19.2.. Siellä on aina nautinto seurata lapsia, jotka pääsevät suuressa hallissa nauttimaan liikunnan iloista.

Sitten Kiinan Wuhanista loppuvuodesta 2019 alkanut koronaviruspandemia saavutti Suomenkin. Suomen hallituksen päätösten seurauksena Tallitoimikunta päätti keskeyttää toiminnan 12.3.2020. Tästä huolimatta urheat veljemme lähtivät jokavuotiselle Ylläs-matkalle 13.3., josta selvittiin ilmeisestikin ilman suurempia haavereita.

Tallikauden päättyessä meitä oli 710 talliveljeä, joista uusia jäseniä oli kauden aikana tullut 15.

Näitä loppurivejä kirjoitettaessa Kupittaan Urheiluhallin sivulla kerrotaan, että vaikka muuten halli avataan 1.6., hallin yläkerta pysyy suljettuna 4.10.2020 asti. Viimeinen tallipäivämme oli siis 13.3. eikä jatkosta ole tietoa. Meidän onkin pohdittava Tallitoimikunnassa, että jos kokoontumisrajoituksia höllennetään, onko meidän palattava Aarnen Tallin syntymisaikojen harrastuksiin eli siis kävelyretkiin Aurajoen varsilla ja Ruissalossa?

Näistä asioista kerrotaan sitten tuonnempana, kunhan koronapöly laskeutuu.

TOIVOTTAVASTI NÄEMME KAIKKI TOISEMME UUDESTAAN EPIDEMIAN JÄLKEEN. 

Hyvää kesää kuitenkin kaikille, toivottaa

Tallitoimikunta.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.