Hyödyllisiä linkkejä

Liikunnasta iloa ikä-ihmisille

Turun Voimistelijat ry perustettiin vuonna 1925 miesvoimistelun erikoisseuraksi (ks. historia). Nykyisin toiminnan painopiste on varttuneen miespuolisen väestön kuntoliikunnassa. Voimistelutunnit on suunniteltu nimenomaan arkielämän hyvinvointia ja toimintakykyä parantamaan. Harjoituksissa keskitytään kehittämään erityisesti notkeutta, lihaskuntoa ja tasapainokykyä. Liikkeet tehdään kunkin oman kunnon ja terveydentilan sallimissa rajoissa. Tunneilla ei käytetä kuntosalilaitteita vaan hyödynnetään ainoastaan omaa ruumiinpainoa. Liikuntatuntien ohjaajina toimivat samaan ikäpolveen lukeutuvat vertaisvetäjät.

Nuorimmat seuran jäsenet ovat alle 60-vuotiaita ja varttuneimmat aktiivijäsenet ovat jo yli 90-vuotiaita. Seura toimii läheisessä yhteistyössä Aarnen Tallin kanssa ja monet jäsenistämme harrastavat liikuntaa molemmissa liikuntayhteisöissä. Lue lisää www.tvoim.fi


Aarnen talli tiedotusvälineissä

25.9.2019 Ilta-Sanomien Turun aluetoimittaja Anna-Maija Naakka kävi kuvaajansa kanssa tekemässä meistä jutun, jonka voit lukea tästä linkistä. Haaste on jälleen kerran heitetty muille Suomen kaupungeille. Yhden talliveljen sukulainen oli artikkelin luettuaan ylpeänä ilmoittanut: ”Tunnistin sinut yhteiskuvasta. Sinulla oli keltainen paita!”

Artikkelin kommentointipalstalta yksi esimerkki:
Liikunta paras sijoitus 73
Tässä hyvä esimerkki toiminnasta jota myös valtio/kunnat voisi tukea. Valtio säästäisi tukemisella monta terveyskeskuskäyntiä ja sairaudenhoitokustannusta. Hienoa toimintaa ja hyvä esimerkki muille kaupungeille. Voisivat järjestää turussa 2-3 liikuntakertaa viikossa kun kerran kävijöitä riittää.

2.10. MTV3: Edellinen Ilta-Sanomien artikkeli poiki(?) meille vierailun MTV3:sta. Vierailu esitettiin 2.10. Kympin uutisten kevennyksenä.


TULE Tietokeskus tiedottaa

TEEMAPÄIVÄT. Päivät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja ne vaihtuvat viikoittain. Teemapäivät käsittelevät tuki- ja liikuntaelinterveyttä teorian ja toiminnan avulla. Teemapäivien sisällöt valikoituvat asiakkailta tulleiden toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Niiden tarkoituksena on antaa syvällisempää tietoa, ja herättää samalla keskustelua aiheesta. Miniluennot kestävät noin puoli tuntia.
Kevään 2019 ohjelma on tässä.TULE-tietokeskus-kevät-2019

Mittauspäivät sisältävät puristusvoima-, tasapaino-, alaraajojen lihasvoima-, hartiaseudun liikkuvuus-, pituus- ja vyötärönympärysmittauksia.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tarjoamaa liikunnan palveluohjausta on kerran kuukaudessa mittauspäivien yhteydessä. Liikuntapalveluvastaava on tällöin paikalla keskustelemassa ja vastaamassa asiakkaiden kysymyksiin Turun kaupungin liikuntapaikoista ja -mahdollisuuksista.

SuomiMiehen treenivinkkejä kannattaa katsoa linkissä www.suomimies.fi

Turun  kaupungin liikuntatoimi

Comments are closed.