Lankku

Lankku on tehokas syviä vatsalihaksia harjoittava liike, jota kannattaa tehdä päivittäin. Lankku on yksi tehokkaimmista liikkeistä, joita voit tehdä oman kehonpainosi avulla. Mitä oikeastaan tapahtuu, kun alat tehdä lankkuja joka päivä?

Lankku

  1. Keskivartalonhallintasi paranee: Lankku aktivoi kaikki tärkeimmät keskivartalon lihakset. Jaksat nostaa painavampia kuormia, vatsalihaksesi piirtyvät paremmin esille ja selkäsi tukee paremmin kehoasi.
  2. Loukkaantumisriski pienenee: Lankkujen tekeminen vahvistaa lihaksia, mutta varmistaa samalla, ettei selkääsi kohdistu liikaa painoa ja rasitusta. Liikkeen tekeminen saattaa ehkäistä selkäkipuja ja antaa etenkin yläselällesi lisää voimaa.
  3. Aineenvaihdunta kiihtyy: Lankku haastaa koko kehoa ja auttaa kehoasi polttamaan rasvaa enemmän kuin perinteiset vatsalihasliikkeet. Kun teet lankkuja päivittäin, varmistat, että aineenvaihduntasi pysyy käynnissä koko päivän ajan.
  4. Ryhtisi paranee: Lankut saavat ryhtisi paranemaan ja olemuksesi näyttämään paremmalta. Vaikutus pysyy yllä itsestään, kun keskivartalon lihakset ovat vahvat.
  5. Tasapainosi paranee: Eikö yhdellä jalalla seisominen tahdo luonnistua? Syy saattaa löytyä heikosta keskivartalon tuesta. Tee sekä tavallisia lankkuja että sivulankkuja, niin keskivartalosi saa lisää tarvittavaa voimaa.
  6. Notkeus lisääntyy: Notkeuden lisääntyminen on yksi lankkujen tekemisen kiistattomista hyödyistä.
  7. Huomaat myös henkisiä hyötyjä: Lankkujen tekeminen saa mielialasi kohenemaan vahvistamalla lihaksia, mikä puolestaan vapauttaa kehosi stressi- ja jännitystiloja.

Eikun lankkuamaan!

Comments are closed.