Ylläksellä 15.-24.3. 2019

Tällä sivulla olevat kuvat ovat Pekka Vanteen ja Matti J.Niemen (kaksi viimeistä yhteiskuvaa) ottamia. Reissua varten oli taas meidän sana-sepoilta tullut uusi sovitus tutuista lauluista Yllästerveiset 2019

Matkakertomus

Matkaan lähdimme perjantaina  klo 21 :n jälkeen Turun rautatieasemalta ja suuntasimme kohti Tamperetta, jossa vaihdoimme Junaa ja saimme makuupaikat itse kullekin makuvaunuun.

Kolarissa oli vastassa Rundgrenin bussi, joka kuljetti meidät Oravanpesä –ja Jukola mökkeihin.

Saavuimme Äkäslompolon mökeille  lauantaina puolenpäivän jälkeen ja innokkaimmat laittoivat sukset jalkaan miltei välittömästi ja matkasivat valkoisille hangille suurella innolla hiihtämään.  Hiihtokilometrejä  tuli jo ensimmäisenä päivänä paljon.

Sunnuntaina suuntasivat itse kukin kohti Ylläksen latuja ja maisemia Lapin luontoa ihaillen.

Maanantaina hiihtojen jälkeen kokoonnuttiin yhteisiltaan Jukola -mökkiin, jossa juhlittiin Ville Lehtisen 80 –vuotispäivää. Ohjelmassa oli kuohuvaa laulun ja musiikin kera. Onnittelupuheita pidettiin ja yllätysvieraitakin tavattiin.

Keskiviikko on perinteisesti Myllyhiihtopäivä, ja monet veljet hiihtivät Äkäsmyllylle ja takaisin. Matkaa tuli edestakaisin n.42 km. Osa hiihti matkan vain toiseen suuntaan ja  saivat kokoon puolet tästä kilometrimäärästä.

Torstaina olisi ollut bussikyyti Totovaaraan tai Lainioon, joista kummastakin oli aika hiihtomatka mökille takaisin. Lainiossa oli lumilinnassa nähtävillä upeita jääveistoksia lumilinnan sisällä ja monet veljet ihastelivat taiteilijoiden töitä haltioissaan.

Perjantaina aurinko paistoi ja viimeisenä hiihtopäivänä saimme nauttia hienoista maisemista vaikkapa  Kukastunturin laelta.

Lauantaina oli ruokailun jälkeen yhteisvalokuvaus ennen kotiin lähtöä. Bussi tuli noutamaan meidät mökeiltä ja kuljetti Kolari asemalle. Vaihdoimme junaa Kemissä, josta matkasimme makuuvaunussa  aivan Turkuun asti.

Hiihtoviikolla innokkaimmat hiihtivät yli 300 km ja monet n. 200 kilometriä, joten kilometrejä valkoisilla hangilla taittui runsaasti. Parketitkin saivat  kohdata Turkulaisten tanssimestareiden  askeleet useampana iltana.

Matka sujui kaikin puolin hyvin ja kaikki jäivät odottamaan ensi vuoden matkaa  kohti Yllästä.

T. Pekka Vanne

Kuvia Villen 80 v. päiviltä.

Ville sai juhlakaluna leikata kakusta ensimmäisen palan.


Matkasimme bussilla Lainioon katsomaan lumikylän upeita lumiveistoksia. Paluu tapahtui suksilla ja matkaa kertyi 29 kilometriä.


Viimeiset yhteiskuvat

(© Matti J. Niemi)

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.