Ylläksellä 13.-22.3. 2020

Koronauhasta huolimatta urheat tallilaiset lähtivät taas kerran uhmaamaan Lapin sokaisevan kirkkaita hankia. Alla matkakertomus sekä kuvasatoa matkalta.

Aarnen tallin ja Turun voimistelijoiden Ylläs  – matka 13.3.-22.3.2020

Kirj. Pekka Vanne

13.3. Matkaan lähdimme perjantaina  klo 21 :n jälkeen Turun rautatieasemalta ja suuntasimme kohti Tamperetta, jossa vaihdoimme Junaa ja saimme makuupaikat itse kullekin makuvaunuun. Alkujaan 25:stä matkaan ilmoittautuneesta oli rautatieasemalla 15 henkeä. 2 veljeä odotti meitä jo lapissa innokkaina.

14.3. Kolarissa oli vastassa Rundgrenin bussi, joka kuljetti meidät Oravanpesä- ja Jukola-mökkeihin.
Saavuimme Äkäslompolon mökeille  lauantaina puolenpäivän jälkeen ja innokkaimmat laittoivat sukset jalkaan miltei välittömästi ja matkasivat valkoisille hangille suurella innolla hiihtämään.   Kohteena monella oli Welhon kota. Hiihtokilometrejä  tuli jo ensimmäisenä päivänä runsaasti.

15.3. Sunnuntaina suuntasivat itse kukin kohti Ylläksen latuja ja maisemia Lapin luontoa ihaillen.

16.3. Maanantaina aamupalan jälkeen kokoonnuimme Äkäshotellin takana olevalle  latulähtöpakalle ensin Kuukkeli-lehden yhteiskuvaan , ja sen jälkeen hiihdimme jonossa kohti Kesängin keitaan kahviota. Kaikilla  oli Aarnen Tallipipo päässä ja hyvä tallihenki päällä.

17.3. Tiistaina hiihtojen ja ruokailun jälkeen kokoonnuimme yhteisiltaan Jukola -mökkiin, jossa illanviettoon kuuluivat  kahvin ja konjakin lisäksi laulu ja musisointi.  Lauloimme yhdessä Ville Lehtisen sanoittaman  Aarnen tallin hiihtoveljet Ylläksellä 2020  kappaleen Vesivehmaan letkajenkan tahtiin. Lauri oli hommannut meille hanuristin Loimaalta, joka esitti muutaman hienon kappaleen meidän kaikkien iloksi

18.3. Keskiviikko on perinteisesti Myllyhiihtopäivä, ja monet veljet hiihtivät Äkäsmyllylle ja takaisin. Matkaa tuli edestakaisin n.42 km. Osa hiihti matkan vain toiseen suuntaan ja  saivat kokoon puolet tästä kilometrimäärästä.

19.3. Torstaina osa matkalaisista lähti  bussilla  Totovaaraan , josta  hiihtivät takaisin Haavepalon ja Villen -kämpän ja Latvamajan kautta Äkäslompoloon.

20.3. Perjantaina aurinko paistoi ja viimeisenä hiihtopäivänä saimme nauttia hienoista maisemista  Yllästunturia ympäri hiihtäen.

21.3. Lauantaina oli ruokailun jälkeen yhteisvalokuvaus ennen kotiin lähtöä. Bussi lähti Äkäshotellin edestä ja kuljetti Kolarin asemalle. Vaihdoimme junaa Kemissä, josta matkasimme makuuvaunussa  aivan Turkuun asti.

Hiihtoviikolla innokkaimmat hiihtivät yli 300 km ja monet n. 200 kilometriä, joten kilometrejä valkoisilla hangilla taittui runsaasti.

Parketit saivat  jäädä tällä kertaa ilman meidän tanssiaskeleitamme. Äkäshotelli kuten muutkin tanssikeitaat olivat  estetyt kokoamaan tanssinystävät yhteiseen tanssiin Corona -virusvaaran vuoksi. Tanssien sijasta porukka vietti aikaa yhdessä tv:ta katsellen ja kuunnellen.  Corona ja siihen liiittyvät asiat olivat kaikkien kiinnostuksen kohteena, ja loppuun asti oli epävarmuutta, pääsemmekö takaisin etelään lauantaina. Olosuhteet huomioiden matka meni kuitenkin hyvin ja oli jännitystä täynnä.

Maanantaina meitä kuvaamassa käynyt toimittaja oli tehnyt hyvän kirjoituksen 20.3.2020 ilmestyneeseen Kuukkeli lehteen. Kirjoitus kertoi syvällisemmin hiihtoporukan taustasta ja harrastustoiminnasta sekä Ylläs -hiihtoviikon traditiosta, jota on kestänyt yli 40 vuotta.


Kuva: Kari Suvanto

Kuva: Kari Suvanto

Kuva: Pekka Vanne

Kuva: Pekka Vanne

Kuva: Pekka Vanne

Kuva: Pekka Vanne

Näkyyk’ jossai’ koronaa?

Kuva: Pekka Vanne

Kuva: Kuukkeli-lehti


YLLÄKSEN LAULUT

Seppo Nessling sanoitti meidän perinteellisen laulumme Ylläksellä olijoille tämän päivän tilannetta mukaellen – Aarnen Tallin hengessä tottakai. Vieressä Villen sanoitus ylläsläisten laululle Aarnen Talliin. Koska talli oli 18.3. epidemian vuoksi suljettuna, meille ei tarjoutunut tilaisuutta laulaa kumpaakaan, mutta kukin voi varmaan karanteenissa laulella yksinään. (klikkaamalla kuvaa sat tekstit paremmin näkyviin)

Yhteislaulua kolmannella: yksi, kaksi, kolme!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.