Tallipäivä 25.10.2017

Meitä oli paikalla 382.


Tiedotteet

Tallimestari kertasi meidän toimintaamme seuraavasti:

Aarnen tallin toiminnan katsotaan alkaneen syksyllä 1972, Aarne Haahtela toi lenkkiporukkansa vastavalmistuneeseen Kupittaan Urheiluhalliin. Talli täyttää siis tänä syksynä 45 vuotta. Aarnen Talli-nimen antoi Turun sanomien urheilutoimittaja Reino Linkosaari.

Vuonna 1973 tallissa oli 46 veljeä ja nyt lähes 700.Tallin tallimestareina ovat toimineet Aarne Haahtela, Arvo Majaranta ja Erkki Koskinen. Edelliset tallimestarit ovat saaneet ylitallimestarin arvonimen.

Tallin ansiomitalit on suunnitellut kuvanveistäjä Viljo Mäkinen . Ensimmäinen mitali annettiin Aarne Haahtelalle tallin 5-vuotisjuhlassa vuonna 1977 ja tämän jälkeen niitä on jaettu lähes 1000 kpl. Standaari taas otettiin käyttöön vuonna 1984 ja niitäkin on ehditty jakaa jo yli 100 kpl. Tallilla on myös oma mustakeltainen lippu, joka otetiin juhlallisesti käyttöön 25-vuotisjuhlassa 1997.

Liikuntaa kaikille

Aarnen talli on verkostoitunut ja on mukana erilaisissa vapaaehtoistoiminnoissa. Talliveljet toimivat kouluvaareina, koulujen ala-asteiden viestijuoksujen valvojina, monissa kuoroissa. Tallin keppiryhmä on käynyt useina vuosina näyttämässä taitojaan erilaisissa tapahtumissa. Joka kevät talli näyttäytyy turkulaisille Auran rantoja vaeltavana veljesjoukkona.

Talvella n. 30 talliveljenveljen ja Turun Voimistelijoiden ryhmä viettää viikon Ylläksellä hiihtämässä.

Hiihtolomaviikon Avoimet Ovet– tapahtuma, jossa on liikuntaa myös vieraillemme, kerää monesti 600-700 osallistujaa. Joukossa on myös tallilaisten lapsenlapsia.

Talli valitsee Vuoden Tallilaisen, tällä hetkellä titteliä kantaa Pekka Virtanen.

Aarnen talli oli vuoden 2014 Varsinais-Suomen ”urheilukulttuurin edistäjiä”.


Loppujumppaa

Tällä kertaa kuvia keppijumpasta sarjaamme ”VAUHTIA JA VAARALLISIA TILANTEITA”

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.